Gipszkarton-szerelés

Több ezer négyzetméternyi giszkarton szerkezet megépítése után bátran állítom, hogy - versenyképes áraink mellett - jó minőségben, rövid határidőre tudjuk vállalni az Önök megrendeléseit.

Válaszfalak, előtétfalak, szárazvakolat

A gipszkartonból szerelt válaszfalaknál nincs hornyvésés, a villanyszerelő ill. gépész kollgégák a vezetékeket a fal tartóvázához erősítik a kartonlapok felcsavarozása előtt. Amennyiben 2*2 rtg borítással készül, a szerelt fal hanggátlása és teherbírása vetekszik a hagyományossal, súlya azonban sokkal kisebb. A lakások közötti utólagos hangszigetelésre 5-10 cm hanglágy anyaggal kitöltött szerelt előtétfalat szoktunk készíteni, speciális rögzítéssel. Hagyományos habarcsos vakolás helyett, vagy lakásfelújítások esetén erősen mállott vakolatú fal burkolására 1 rtg, erre a célra szolgáló ragasztóval rögzített gipszkarton borítást használunk.

Gipszkarton szerelés - lépcső mellett

Tetőtér-beépítések

Társaságunk számos, megrendelőink megelégedésére elvégzett tetőtér-beépítéssel büszkélkedhet. Szentendrén pl. a Nap utcai exkluzív lakópark majdnem minden eddig beépített tetőterét mi kiviteleztük. A gipszkartonozás igény szerint készülhet hőszigeteléssel vagy anélkül, impregnált vagy tűzgátló kivitelben, illetve ívesre meghajlított formában is.

Tetőtér beépítés, gipszkarton szerelés

Álmennyezetek

A födém szerkezetének és az alatta futó vezetékek (pl. klíma, szellőzés, tűzivíz) eltakarására, illetve a túl nagy belmagasság csökkentésére sokszor alkalmazunk a födémre felfüggesztett álmennyezetet. Ezek készülhetnek rejtett-, illetve látszóbordás (kazettás) kivitelben. Mindkét esetben elhelyezhetők benne spotlámpák ill. rejtett világítás, ami sok lehetőséget jelent a belsőépítészeti látványtervezésben.


A mellékelt ábrán az említett Nap utcai lakópark egy konyhájának belsőépítész által megálmodott, illetve a valóságban elkészült változata látható. A megrendelő kérésére két sor (külön kapcsolható) spotlámpát helyeztünk el az álmennyezetben.


A lehetőségek száma korlátlan, gipszkartonból a legélénkebb képzelet szülte formákat is meg lehet valósítani. Álmodja meg, kérjen ajánlatot, mi kivitelezzük!

Látványterv Az elkészült álmennyezet